Σάββατο 1 Απριλίου 2017

9ο Μάθημα

Σήμερα προχωρήσαμε και μάθαμε κυρίως ένα σημαντικό πράγμα: πως να κόβουμε πηδάλια και πως να τα αρθρώνουμε. Δεδομένου πως θα ασοληθούμε με κατασκευές μοντέλων από Depron 6mm δείξαμε πως να κόβουμε τα πηδάλια στο σημείο της άρθρωσης λοξά με κλίση περίπου 45 μοιρών.

Φωτογραφία από το σημερινό μάθημα και την ουρά (tail) με την οποία θα ασχοληθούμε. 

 Κοντινό στην ουρά και στα κοψίματα που θα κάνουμε σήμερα.

Λεπτομέρειες άρθρωσης και κοπής πηδαλίων.

Για να το θυμόμαστε και να ανατρέχουμε πάντα στο πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό έφτιαξα το παρακάτω video.


Έτσι καταφέραμε να κόψουμε και να αρθρώσουμε και το rudder στο fin αλλά και το elevator στο stabilizer του μοντέλου που φτιάχνουμε, δίνοντας και κατασκευαστικά κόλπα (tips). 

Επεξηγήθηκε γιατί δεν θα ολοκληρώσουμε την ουρά ακόμα και τώρα μένει να κόψουμε και να κολλήσουμε τα φτερά για να ολοκληρωθεί το μοντέλο. Στόχος για το επόμενο μάθημα που θα είναι και το τελευταίο στο οποίο θα ασχοληθούμε με αυτό το μοντέλο.    

Με την ευκαιρία του ερχομού και των πρώτων τηλεκατευθύνσεων FlySky εκ Κίνας(!) έγινε επείδηξη και επεξήγηση των δυνατοτήτων τους ενώ δόθηκαν και οι διαφορές τους.


Παρακάτω ένα video παρουσίασής των με κύρια αναφορά στις διαφορές τους μιας και πρόκειται για το ίδιο μοντέλο, παλαιό και νέο (αναβαθμισμένο). Το video σε καταπληκτικά = εύκολα κατανοητά Αγγλικά. 


    
Και τα απαραίτητα Εγχειρίδια Λειτουργίας τους, στα Αγγλικά και πάλι, για την FlySky i6 εδώ και για την FlySky i6X εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου