Σάββατο 8 Απριλίου 2017

10ο Μάθημα

Σήμερα, τελευταίο μάθημα πριν τις διακοπές του Πάσχα, κάναμε μια τελευταία επανάληψη όλων όσων έχουμε διδαχθεί από τότε που ξεκινήσαμε, εξηγήσαμε πως θα κολλήσουμε το φτερό στο μοντέλο μας και κυρίως πως θα του δώσουμε την καμπυλότητα που χρειάζεται πριν το κολλήσουμε και τέλος είπαμε πως θα πορευτούμε από εδώ και μπρος. 


Οι βασικές δυνάμεις που ασκούνται σε ένα αεροπλάνο που πετάει.

Τα βασικά μέρη ενός αεροπλάνου.


Τα βασικά χειριστήρια μιας τηλεκατεύθυνσης.


Οι άξονες στροφής ενός αεροπλάνου.

Για να καμπυλώσουμε ένα φύλλο Depron το εφαρμόζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι γεμάτο καυτό νερό και το τρίβουμε πάνω στο μπουκάλι κατά μήκος. Όσο πιο λεπτό είναι το φύλλο (3mm) τόσο πιο εύκολα και γρήγορα καμπυλώνει.  

Για τις διακοπές του Πάσχα, είπαμε μιας κι έχουμε το φτερό από το E-Starter της GWS, ένα μοντέλο θρύλος για τους αερομοντελιστές προηγούμενων γενιών, να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την άτρακτο από Depron ώστε να το ολοκληρώσουμε και να το πετάξουμε.
   


Έτσι έφτιαξα ένα βασικό σχέδιο στο sketchup και το μοίρασα στα παιδιά με σκοπό εφόσον πλέον γνωρίζουν πως να βρίσκουν τα σημεία ενδιαφέροντος για να μεταφέρουν ένα σχέδιο σε Depron, να τα βρουν και να κόψουν τα βασικά κομμάτια της ατράκτου και ουράς του μοντέλου. Περιμένω με την επιστροφή των παιδιών από το Πάσχα να δω μερικά μοντέλα έτοιμα να κολληθούν. 


Κι εδώ το σχέδιο σε εικόνα αλλά σε καλύτερη ανάλυση για κατέβασμα: Εικόνα
Κι εδώ το αρχείο του σχεδίου στο sketchup: skp16  skp17 (δεξί κλίκ και "αποθήκευση συνδέσμου ως")



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου