Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

6ο & 7ο Μάθημα

Χθες Παρασκευή 17/3 και σήμερα Σάββατο 18/3 κάναμε άλλη μια φορά επανάλληψη στο πως αποδίδουμε στο Depron ένα σχέδιο, πως βρίσκουμε τα σημεία ενδιαφέροντος που θα ενώσουμε στην συνέχεια για να κάνουμε τις κοπές και πως κάνουμε τις κοπές μας.
Με τον ερχομό ενός ακόμη νέου μαθητή, του Ν. από της ΣΤ τάξη, κάναμε πρακτική άσκηση και στα δύο πεδία (σχεδιασμός & κοπή) τόσο με εμένα να σχεδιάζω και να κόβω για να μάθουν τα παιδιά όσο και από τα ίδια τα παιδιά (όλα τα παιδιά, κυκλικά) για να δω κατά πόσο παρακολουθούν και αφομοιώνουν όσα διδάσκουμε. 

Μέσα από λάθη που εσκεμένα άφησα να κάνουν τα παιδιά φάνηκε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα δύο πρώτα πεδία σκέψης και δράσης ενός αερομοντελιστή, τόσο για την δική τους σωματική ασφάλεια όσο και για την σωστή κατασκευή του μοντέλου τους.


Τελιώσαμε επιτέλους με την άτρακτο, σε όλα τα παιδιά, και την επόμενη φορά θα κόψουμε την ουρά - το οριζόντιο σταθερό. Σχεδίασα σε όλα τις ατράκτους τις κυρτές κοπές που πρέπει να γίνουν για να μπουν τα φτερά και την επόμενη φορά θα κόψουμε και τα φτερά.

Επίσης έδειξα μέσω του υπολογιστή στα παιδιά έναν προσομοιωτή (simulator) πτήσης και τα έβαλα να παίξουν λίγο, για εθισμό. 


Με την ευκαιρία κάναμε και λίγα Αγγλικά δίνοντας την ορολογία του αεροπλάνου και των κύριων μερών του. Πλέον θα χρησιμοποιούμε τους αγγλικά λήματα.

άτρακτος = fuselage
φτερό = wing
ουρά = tail
μούρη = nose
τροχός προσγείωσης = landing gear
πηδάλια διατοιχισμού = ailerons
πηδάλια ανόδου = elevator 
πηδάλια κλίσης = rudder
πηδάλια μεταβολής άντωσης  = flaps
κατακόρυφος σταθεροποιητής = fin
οριζόντιος σταθεροποιητής =stabilizer 




Επίσης εξηγήθηκε τι κάνουν τα sticks στην τηλεκατεύθυνση, δηλαδή ποιά πηδάλια κινεί το καθένα και πως, με ζωντανή επίδειξη στον simulator. 



Επίσης εξηγήθηκε τι σημαίνει Mode2 (το mode πάνω στο οποίο θα ξεκινήσουμε και θα μείνουμε). Όταν θα έρθουν οι προσωπικές τηλεκατευθύνσεις κάθε παιδιού θα εξηγηθούν και οι διακόπτες (tongle switches), τα μικρομετρικά (trim sliders or buttons) και τα ποντεσιόμτετρα (rotating dials and sliders).
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου